Varsågod, en liten enkel färgtestare

Alla grafiska designers har säkerligen sina egna små metoder och egenutvecklade verktyg att ta till hjälp för att hitta rätt. Jag tänkte bara dela med mig av en av mina grejer, en enkel färgtestare i Photoshop, i hopp om att någon kan få nytta av den.

Det handlar om att välja färger, att hitta en färgskala. När man letar efter flera färger som ska passa bra ihop, så underlättar det om man lite snabbt kan prova hur de sut tillsammans i olika sammanhang. Därför har jag skapat en Photoshop-fil med fem olika lager (ett för varje färg). Lagren är maskade, och tanken är att man ändrar färg på ett lager och så ser man direkt hur den färgen kan passa eller inte passa med de andra färgerna (och formerna). Och ja, jag vet, det är supersimpelt, men faktiskt rätt användbart.

Jag brukar göra någon lite förbättring varje gång jag behöver använda den och på listan just nu är att maska fram text och lägga till lite runda former. Och kombinera olika färger på lite olika sätt.

Så varsågod, ladda hem den här: färgtestaren.psd

Gör du förbättringar, skicka gärna till mig eller länka i kommentarerna!

(Vecka 1 i Blogg100 avklarad. Yay.)