Spelkoncept – Chroma Wars

Chroma Wars logotyp

Jag har ett flertal koncept till spel liggande på hyllan. Det här är ett av dem. Karaktärerna har sitt ursprung i olika färger, och de olika klanerna av Chromas har sina speciella karaktärsdrag.

Spelkonceptet är ett strategi- och taktikspel, kombinerat med en samlarmekanik. Som spelare köper man sina Chromas och samlar på en klan, eller flera olika. Man spelar sedan till sig utrustning och erfarenhetspoäng. Enskilda Chromas kan levla och få unika färdigheter.

Spelet har två huvuddelar. En där man pysslar om sin samling och testar olika set-ups, köper utrustning och socialiserar med andra spelare. Den andra när man tar sitt gäng till strid, och då är det multiplayer som gäller. Hur man får sätta ihop sin stridstrupp är styrt av vissa regler, klanerna låter sig inte blandas hur som helst. Längden på varje match är beroende av vilken plattform spelet utvecklas till.

Om det är någon utvecklare som vill samarbeta för att ta fram en version för iPhone, hör av er. Då man nu kan köpa inifrån applikationer passar det här perfekt.