nummer.se – redesign

nummer

Nummer.se är sveriges största nyhetstidning för teater och annan scenkonst. Fokus ligger på recensioner, notiser, krönikor och webb-tv. Nummer.se ges ut på uppdrag av Riksteatern i syfte att öka intresset för scenkonst, oberoende av producent.

När nummer.se 2006 gjorde en redesign fick jag uppdraget, genom Starring som jobbade med Riksteatern. De vill ha en ny form som speglar att de är en stor nyhetstidning. De hade också en vilja att interagera med med sina läsare genom enkla enkäter, kommentarer och betygsättning. Just betygsättning av teater var något som de ville trycka lite extra på eftersom teater egentligen aldrig betygsätt på det sättet. Och att vem som helst kan göra det är än mer ovanligt.

Uppdraget innefattade ny grafisk form på siten, och enligt brief skulle det inte finnas några texter som inte gick att ändra på i CMS:et (EPi-server). Nummer.se finns live idag, men det verkar ha tagits en del interna designbeslut och formen är delvis omgjord. Men så ska det vara, en sajt ska leva!