Jadestone – symbol till logotyp

Jadestone symbol

Jadestone utvecklar online-spel för webb och mobil. De tar fram egna varumärken och plattformar, såväl som utvecklar befintliga spelkoncept på uppdrag.

Jadestone utvecklar i huvudsak sportspel, mobilspel och spelplattformar för gambling-spel online. Jag jobbade där som art director och speldesigner under några år. Främst med två versioner av spelet Spirits, vilka baserades på ett spelkoncept som urspungligen kom från mig, men som förädlades av vårt starka team på Jadestone.

Under min tid på Jadestone tog jag fram den här symbolen till den nya logotypen. Symbolens form har flera ursprung. I grunden är det bokstaven J.

Den symboliserar en dualism som genomsyrar Jadestone, hälften lekfullhet och hälften business. Jag skapade kontrasten dels genom att ställa mjuka former mot hårda, och dels genom att jobba med det negativa utrymmet i symbolen.

Mer om Jadestone hittar du här.