Ibland blir det nästan lite som man tänkte sig fast mer

Jag tänkte så här: Det är dags att ta tag i det här med skrivandet och bloggandet. Jag ger mig själv en utmaning i att publicera en bloggpost om dagen i 30 dagar, det borde väl kunna få igång det hela? Långa eller korta inlägg, med eller utan bild. Feedbacken man får av en publicering ger ofta energi nog att fortsätta.

Sen tänkte jag så här: Men hur ska jag hinna? Jag började svaja, och förträngde lite (tillfälligt) den redan skrivna startbloggposten.

Sen hände det här: Jag läste om #blogg100 på lindqvist.com, och vidare sen på Bisonblog. Kände plötsligt massa inspiration, och hoppade på tåget utan att tänka efter alltför mycket.

Ok, men vad kommer jag blogga om då? Som tur är har jag fingrarna i rätt många syltburkar, så jag hoppas inte att det kommer bli något problem:

  • Frilanslivet som digital art director, formgivare och interaktionsdesigner är ett givet ämne. I kombination med livs-tetriset kanske.
  • Gamification vill jag också skriva om, och hur det går med Playable (min gamification-byrå).
  • Att publicera bloggposter om hur olika projekt framskrider tror jag är en bra draghjälp för att komma framåt.
  • Ett annat aktuellt projekt jag hoppas komma framåt med är fnus.se (min egen webbshop, sjukt spännande).
  • Formen på den här bloggen kommer också uppdateras och göras om under resans gång. Väldigt mycket på tiden. (Det ser jag verkligen nu i den här posten, måste nog göra lite quickfixar redan idag…)
  • Här publicerar jag också min portfolio, och den är verkligen i behov av att komma ikapp tiden.

Så, 100 blogginlägg på 100 dagar. Here goes.

(Och med det sagt så var dag nummer ett avklarad. Tror ni jag klarar det?)